ΠΡΟΤΥΠΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΡΕΦΩΝ ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ - ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

Ελένη ριζούλη
Κοραή 29-33, Κάτω Ηλιούπολη

Ιστορικό Παιδικού σταθμού – Νηπιαγωγείου

Με την πείρα λειτουργίας 24 χρόνων, το σχολείο μας φιλοξενεί βρέφη από 3 μηνών έως 2,5 ετών στα βρεφικά του τμήματα και νήπια από 3 έως 6 ετών στα νηπιακά. Το προσωπικό μας απαρτίζεται από πτυχιούχους νηπιαγωγούς και βρεφοκόμους.

Ακολουθώντας πιστά το νέο πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας, καλλιεργούμε την ψυχοκινητική, την κοινωνικο-συναισθηματική, την ηθική, αισθητική, νοητική ανάπτυξη των παιδιών, μέσα σε κλίμα ελευθερίας, ασφάλειας, προβληματισμού και δημιουργικότητας.

Λαμβάνοντας υπόψη μας την προσωπικότητα και τις ιδιαιτερότητες τους, παρέχουμε τα κατάλληλα εφόδια, έτσι ώστε να αποκτήσουν όλες εκείνες τις ικανότητες και δεξιότητες που είναι απαραίτητες για τη μετέπειτα σταδιοδρομία τους στο σχολείο και στη ζωή γενικότερα.

Τα παιδιά στεγάζονται σε 2 ξεχωριστά ισόγεια κτίρια με μεγάλες ευάερες και ευήλιες αίθουσες διδασκαλίας και δραστηριοτήτων, 3 αυλές με παιχνίδια για όλες τις ηλικίες, ειδικό χώρο με κούνιες και κρεβατάκια για την ξεκούραση τους.
Στις εγκαταστάσεις του διαθέτει αυτονομία θέρμανσης καλοριφέρ και κλιματιστικά για το καλοκαίρι.

Όσα πραγματικά πρέπει να ξέρω για το πώς να ζω, τι να κάνω και το πώς να είμαι, το έμαθα στο Νηπιαγωγείο. Η σοφία δε βρίσκεται στην κορυφή του σχολικού βουνού, αλλά εκεί στα λοφάκια από άμμο, στο Νηπιαγωγείο, όπου σκέφτεσαι, μαθαίνεις, ζωγραφίζεις, τραγουδάς, χορεύεις, παίζεις, εργάζεσαι και συνεργάζεσαι. Σκοπός λοιπόν του Νηπιαγωγείο μας είναι η ολόπλευρη και ισόρροπη ανάπτυξη των παιδιών.